Tietoisku

AINA lähtiessäsi päätepysäkiltä, avaa etuovi lähdön muuttuessa vihreäksi. (Ovi saa olla auki myös aiemmin.). Tällöin rekistöröityy linjan aloitus.

AINA saapuessasi linjan päätteeksi päätepysäkille, avaa jokin ovista jolloin rekisteröityy linjan lopetus.

Väliaikapysäkillä odotellessa avaa ovi (mikä tahansa ovi) ajantasausajan muuttuessa vihreäksi. Näin rekisteröityy pysäkillä olo vaikka navigaattori osoittaisi ohiajoa.

TIESITHÄN ETTÄ...

 

Raskaan kaluston talvirengasvaatimukset 2.1.2017

 

Uudet raskaan kaluston talvikauden rengasvaatimukset tulivat voimaan 2.1.2017. Raskaan kaluston talvikauden rengasvaatimusuudistus merkitsee, että kuorma-autossa, linja-autossa ja kokonaismassaltaan yli 3,5 tonnin henkilöautossa sekä sellaisessa traktorissa, jonka rakenteellinen nopeus on yli 60 kilometriä tunnissa, on joulu-, tammi-ja helmikuun aikana käytettävä vetävillä akseleilla, lukuun ottamatta ohjaavia vetäviä akseleita, talvirenkaita, joiden kulutuspinnan pääurien syvyys on vähintään 5,0 millimetriä.

Muilla akseleilla sekä mainitulla ajoneuvolla vedettävän perävaunun ja hinattavan laitteen kaikilla akseleilla on tällöin käytettävä renkaita, joiden kulutuspinnan pääurien syvyys on vähintään 3,0 mm.

 

Lähde:Rengasliitto

 

Osasto jakaa jäsenilleen syksyn aikana urasyvyys mittoja!

 

 

14 § Hälytystyö

 

1. Työntekijä voidaan kutsua hänen suostumuksellaan hälytystyöhön.

2. Milloin työntekijä kutsutaan hänen työaikansa ulkopuolella hälytystyöhön, maksetaan hälytystyörahaa seuraavasti:

- kutsu annettu klo 21.00-06.00 kahden (2) tunnin palkkaa vastaava summa

- kutsu annettu ennen klo 21.00 yhden (1) tunnin palkkaa vastaava summa

3. Jos kutsu on annettu työajan ulkopuolella klo 21.00-06.00 välisenä aikana, maksetaan tällöin työajalta hälytystyölisää, jonka suuruus on 100 % työntekijän peruspalkasta.